Президентът Румен Радев проведе важна среща с министър-председателят на Китай. По-рано

...
Президентът Румен Радев проведе важна среща с министър-председателят на Китай. По-рано
Коментари Харесай

Радев с важни думи след срещата с министър-председателя на Китай!

Президентът Румен Радев организира значима среща с министър-председателят на Китай. По-рано през днешния ден президента и брачната половинка му Деси посрещнаха министър председателят и половинката му в вила " Калина ". Радев и Ли Къцян организираха значим диалог, след който президентът ни показа мнението си на страницата си във " Facebook ": 

" Инвестиционното наличие на Китай в прилежащите страни е доста по-голямо в сравнение с в България. Трябва да наваксаме това закъснение и да притеглим огромни китайски вложители както в енергетиката и транспортните инфраструктурни планове, по този начин и да следваме качествено нов метод във връзка с вложенията, написа Блиц.



Истинската вероятност е в осведомителните технологии, образованието и науката. Министър-председателят Ли Къцян изрази интереса на Китайската национална република за бъдещи вложения у нас в региона на индустрията, осведомителните технологии, енергетиката, превоза, културата, образованието и научните проучвания, както и за основаването на директна въздушна линия сред България и Китай, която да насърчи туристическия продан сред двете страни.



По време на срещата ни с министър-председателя на Китайската национална република Ли Къцян се обединихме към концепцията в София да бъде основан Център за проучване на съвместимостта на европейските и китайски правила, който да координира и бъдещите планове в сфери от съвместен интерес.

Идеята е да се преодолее съществуващата липса на задоволително информация и на непознаването на следваните процедури и възприетите практики от Европейски Съюз и от Китай. Проектът ще бъде показан от премиера Ли Къцян на идната среща във формат 16+1 за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа. "


TАГОВЕ:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР